OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

03.09.2024

STONAVA, 3. září 2024 – Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Společně vyjádříme úctu všem tragicky zesnulým havířům, našim kamarádům a kolegům i jejich blízkým. Zvu také širokou veřejnost z hornického kraje, aby přišla vzpomenout na ty, kteří hornickému povolání přinesli nejvyšší oběť,uvedl Roman Sikora, generální ředitel OKD.

V průběhu pietního aktu budou u sochy horníka na Univerzitním náměstí položeny květinové dary. Poté se účastníci v čele s průvodem krojovaných horníků přesunou do kostela Povýšení svatého Kříže, kde v 15 hodin začne bohoslužba za horníky.